credin-ideeskaiprotaseis

Συνταγή για Kαρυδόπιτα

karidopita

Υλικά για 2 ταψάκια 27×40 εκ.
2.500 γρ. ΣΕΡΙΝ
1.000 γρ. Ηλιέλαιο ΚΡΕΝΤΙΝ
1.000 γρ. Νερό
550 γρ. Καρυδόψιχα τρίμμα
40 γρ. Κανέλα
20 γρ. Γαρύφαλλο
120 γρ. Κονιάκ

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά, στη 2η ταχύτητα με το φτερό, εκτός από την καρυδόψιχα την οποία προσθέτουμε στο τέλος. Ψήνουμε στους 180°C για 55 λεπτά περίπου σε ταμπανωτό φούρνο. (Αερόθερμος φούρνος 170°C για 30 λεπτά περίπου). Όταν η καρυδόπιτα είναι ακόμη ζεστή, την κόβουμε και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Για το σιρόπι:
4.000 γρ. Νερό
3.500 γρ. Ζάχαρη
1.100 γρ. Γλυκόζη
1 τεμ. Λεμόνι σε φέτες

Βράζουμε το σιρόπι έως ότου φθάσει στα 29°(γράδα).